.

.

Delver - ur ögonen på en rogue

Med äventyrslusten på topp så skriver jag denna recension. Delver är utvecklat av Priority Interrupt och i detta roguelike är du en äventyrare vars mål är att få tag på Yithidian orb som finns längst ner i grottans djup och sedan ta den tillbaka till ytan, men riktigt så enkelt är det faktiskt inte. 

"Var vänlig gå ut från biblioteket, vi har stängt nu!"

I rollen som en rogue i denna tredimensionella värld av pixel-grottor måste du på vägen mot ditt mål akta dig för både fiender och fällor. Till ditt förfogande har du diverse svärd och pilbågar samt olika sorters stavar laddade med elementära attacker så som eld och el. Det olika fiendetyperna som finns är väl balanserade, men något för få för min smak - hade gärna sett större variation. Ytterligare en viktig aspekt i den här typen av spel är loot, och här finns det gott om den varan. Du kommer att hitta massor av vapen, mat, rustningar och mystiska ???-potions.

Ljussättningen i spelet är riktigt fin och bidrar till stämningen.

Spelets kontroll tål att gå lite lättare in på då jag testat Delver till både Android och PC, och jag börjar med Android. Du styr din rogue genom att röra vid skärmens vänstra sida, och du justerar kameran med höger sida. Det finns en knapp för att strida, och en ”use”-knapp för att öppna dörrar, plocka upp föremål m.m. Det fiffiga med touchscreen-versionen är att man kan plocka upp föremål genom att dra dem till sin väska, och överlag är kontrollen riktigt vass för att sakna både mus och spak. Till PC använder du däremot den klassiska kombinationen WASD + mus för att kontrollera din rogue, samt musklick för attack och e för "use". Systemet för att hantera sin väska (symbolen uppe till höger) fungerar tyvärr inte lika bra till PC, då du först måste trycka z för att "släppa" kameran, och sedan gå in i väskan. 

I väskan har du plats för det loot du hittar.

Jag måste också nämna att jag är oerhört imponerad över hur buggfritt och välputsat Delver faktiskt är för ett spel som officiellt fortfarande befinner sig i alfa-stadiet av utvecklingen (jag trodde t.ex. att spelet var i beta oktober förra året). Ljudet är också i en klass för sig, och Whitewolf som gjort den mycket stämningsfulla musiken till spelet förtjänar ett eget omnämnande.

Betyg 9/10
+ Musiken, fin grafik, bra kontroll, stämningsfullt
- Några smärre buggar
 
Enhet spelet testades på: Samsung Galaxy Note, Acer Aspire V3-571.
Utvecklare: Priority Interrupt.
Pris: 13,88 kr (Android), 33 kr (PC).
Köp till Android.
Köp till PC.
 
 
 

Kommentarer

 • Felicia säger:

  Sv: Ja, började må liiite bättre efter att jag varit ute och fotograferat en stund. Men mår fortfarande lite illa. Men ska inte få förstöra för mig :) Vad gör ni? :)
  Jag fick hem The Sims 2 - Djurliv igår. Det står Expansionspaket på också. Är det inget spel då eller vad betyder det?

  Svar: Det är rätt inställning! Jag bloggar och Simon spelar Delver, dudå?Nix, det är ju bara en uppgradering till huvudspelet :/ så du behöver det som bara heter "The Sims 2" också för att kunna spela, tyvärr.
  gamercouple.blogg.se

  2013-07-03 | 14:36:43
  Bloggadress: http://keyi.blogg.se
 • Felicia säger:

  Sv: Jag svarar på lite kommentarer. Skrev nyss ett inlägg på min blogg som kommer upp klockan 18.00 på min blogg. Det är ett inlägg där jag tipsar om eran blogg.
  Jag ska köpa startspelet. Men när jag har gjort det. Kan jag inte spela The Sims 2 - Djurliv? (är det inget spel). Vad menar dom med Expansionspaket?
  Tycker dom borde vara tydligare med att skriva att man behöver startspelet också. Som jag som är "nybörjare" och vill spela Sims visste ju inte om det innan. Tycker det är dåligt att man är tvungen att köpa startspelet när man redan köpt ett spel :(

  Svar: Tack, vad roligt att höra! Jo, du kan spela båda samtidigt. Expansionspaket betyder att det är ett tillägg till startspelet "The Sims 2" (det heter bara så). Man måste ha startspelet först och främst. Sedan kan man köpa vilka expansionspaket och prylpaket man vill och dom spelar man samtidigt som startspelet. Så när du har fått the sims 2 så kan du installera ditt expansionspaket djurliv också och då kommer du att kunna ha djur i spelet.
  gamercouple.blogg.se

  2013-07-03 | 15:46:07
  Bloggadress: http://keyi.blogg.se
 • Felicia säger:

  Sv: Jaha! Men ifall jag köper flera expansionspaket (hur många har ni?) t.ex djurliv och semesterparadis (vet att den är till The Sims 3 men sa bara någon) kan man ha båda spelen då? Hur många spel har ni? :)

  Svar: Ja man kan ha så många man vill :) vi har totalt 26 olika The Sims-spel :)
  gamercouple.blogg.se

  2013-07-03 | 17:22:33
  Bloggadress: http://keyi.blogg.se
 • Michaela Magnusson säger:

  - Låter coolt! :D

  2013-07-04 | 11:16:23
  Bloggadress: http://michaelam.webblogg.se/
 • Felicia säger:

  Sv: Ojjjjjjjj, vill med ha så många The Sims spel :) Men hur gör man så att man har flera spel på en då?
  Joel kunde spel ett The Sims spel han köpte häromdagen utav att ha startspelet. Hur kan han det?
  Har du spelat The Sims på Nintendo? I så fall tycker du det var bra? Funderar på att köpa till Nintendo (men då behöver man inget startpaket väl?)

  Svar: Det är bara att installera så går det, du spelar med ena skivan i och då spelar du båda liksom.Det finns The Sims 1, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Medeltiden med mera. Det var väl medeltiden han köpte? Det är ingen expansion, det är inte The sims 2 eller 3 utan en helt annan serie. Därför går det att spela som det är.
  Ja, jag har ett till 3DS och det är bra :) men de till konsoler är annorlunda, så det är inte riktigt samma spel, bara så du vet det. Nej då behöver du inget startpaket eller nåt, utan det går att spela som det är.
  gamercouple.blogg.se

  2013-07-04 | 12:06:14
  Bloggadress: http://keyi.blogg.se
 • Sanna Widman säger:

  SVAR:
  Okej! :)
  Jag har fått bra tips från läsarna också så har lite att se på, tänkte se Soul Surfer precis snart :)

  Svar: Vad bra, den känner jag inte till dock :)
  gamercouple.blogg.se

  2013-07-04 | 12:35:47
  Bloggadress: http://sannawidman.se
 • Denniskep säger:


  Женские часы купить в Украине в интернет-магазине с доставкой наложкой

  http://купить-часы.укр/upload/stowlcarousel/7dc1ada023d8d1a01c939bfce5047be9.jpg

  2017-02-26 | 06:16:42
  Bloggadress: http://xn----8sbwhzpef4b3bg.xn--j1amh/
 • Michjigma säger:

  Здравствуйте.
  Хочу представить вам проект по строительству домов из дерева
  и сруба - - эко-дом.com.ua
  Только у нас самые низкиев цены на дома со сруба. Мы изготавливаем все - дома, беседки и бани.
  Также, доступны проекты на заказ.
  Посетите наш проект эко-дом.com.ua

  2017-05-26 | 23:13:57
  Bloggadress: http://xn----htbqkhc4h.com.ua
 • DanielJinue säger:

  Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


  http://miraleks.by - мейн кун в дар в минске

  http://miraleks.by - мейн кун купить минск

  http://miraleks.by - мейн кун фото цена +в минске

  http://miraleks.by - питомники мейн кунов в минске


  мейн кун фото цена +в минске
  минск купить мейн куна в питомнике
  купить котенка мейн кун в минске недорого
  мейн кун в дар в минске
  коты мейн кун в дар в минске


Kommentera inlägget här: