.

.

Berättelsen om Secretariat - en sann historia

 
Penny Tweedy är uppväxt med en verksamhet av uppfödning och kapplöpningshästar men har satt allt detta åt sidan för att bli försörjd av sin man och vara hemma med familjen. När hennes mor dör och pappan mår dåligt, blir det dock upp till henne att sköta eller sälja verksamheten. Då kommer fölet som ingen vill ha - ingen utom Penny, som vägrar tro något annat än att stallet har fått en stjärna.
 
Berättelsen om Secretariat är oundvikligen en fin historia. Den beskriver en sann historia om hur en häst och (kanske än mer) en kvinna som båda envist trotsade sina egna odds och satsade till och med mer än vad de hade att ge. Extramaterialet (Heart Of A Champion - An inside look at Secretariat, one of the most famous thoroughbred horses ever known) bjuder dessutom på kommentarer och filmklipp från verkligheten, något mycket intressant att se om du över huvudtaget tyckte om filmen.
   Normalt har jag ingenting emot långa filmer, men just den här filmen råkar vara väldigt seg många gånger, och en av de två timmarna hade behövt klippas av för att ge mer liv i den timme som då skulle bli kvar. Också kan jag tycka att den enorma envisheten stundom gör Penny elak snarare än stark, vilket inte lär ha varit syftet och ger en lite falsk klang till en annars fin, men seg, historia.
   Det här med att filmatisera verkliga hästhistorier är inget nytt, men är ett koncept som alltid fungerar. Oavsett om filmerna är särskilt bra eller inte kommer ofta den sanna historian i dem att beröra.
 
 
 
 
Betyg: 7 av 10
Köps: Till exempel på CDON (DVD, Blu-Ray) och Ginza
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: