.

.

Garfield's Diner Hawaii

 
Tycker man om Gustaf-serierna så är det alltid lika trevligt att träffa på de välkända karaktärerna även i tv-spel. Det finns många Gustaf-spel till mobilen och det kommer nya ibland, men jag vågar mig ändå på att säga att Garfield's Diner Hawaii är ett av de bästa.
 
Gustaf och hans vänner är i Hawaii, men vänta dig ingen lugn semester - de har en restaurang, mat ska serveras och fort ska det gå. Kunder kommer in hela tiden och ditt jobb är att med fingret dra dem till rätt plats i restaurangen, klicka på dem för att servera och sedan ta betalt vid kassan innan de går. Mellan dagarna i restaurangen kan du uppgradera både möbler och personal, och köpa/anställa nya.
   Garfield's Diner Hawaii blir svårare och svårare för varje nivå (dag). Tycker du att det är för svårt eller för lätt kan du justera hastigheten - högre hastighet gör att kunderna betalar mera. Är det för svårt finns en mängd knep: Du kan bland annat stänga butiken för att hindra fler kunder från att komma in en stund, klicka upprepade gånger på din någon personal så att den jobbar snabbare eller använda speciella drycker man kan köpa som till exempel gör att personalen jobbar dubbelt så snabbt i tjugo sekunder. Problemet på de högre nivåerna (under förutsättning att man faktiskt har anställt lite extra personal) är dock inte att de jobbar sakta, utan att fingrarna inte hänger med längre!
   Svårighetsgraden är bra, men spelet blir lite enformigt i längden. Varje speldag i restaurangen gör du i stort sett precis samma sak. Något som ger spelet lite variation är åtminstone att du var tionde dag får välja om du vill spela en extra svår VIP-dag, och du tjänar då naturligtvis också extra mycket pengar - ett bra inslag som lyfter upp spelet!
 
Förr eller senare kommer det mesta att kosta premiumvaluta för att uppgradera, och denna köper du antingen för riktiga pengar eller får via din dagliga bonus och ibland även genom att klara speciella mål du får för varje dag, exempelvis att tjäna en viss summa pengar under dagen eller servera ett visst antal kunder utan att de blir otåliga och går iväg. Tyvärr är de dessa mål ibland väldigt svåra.
 
På dag 21 går det lugnt och fint, men...
 
... på dag 87 börjar det bli hett om öronen!
 
Betyg 8/10
+ Bra att man kan justera hastigheten, roliga karaktärer och fin grafik om du väljer att spela i HD
- Svåra dagliga mål ibland, enformigt
 
Enhet spelet testades på: Samsung Galaxy Tab 2 7.0, Samsung Galaxy Note
Utvecklare: Web Prancer, Cosmos Epoch Investments Limited
Pris: Gratis, mikrotransaktioner (Android/iPhone)
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: