.

.

Flicka 2 Vänner för alltid

 
Flicka var en bra film, och nu har den fått en uppföljare som jag tycker är snäppet bättre. Filmen är fristående med ny huvudkaraktär, men det förflutna finns ändå kvar - så det som har hänt har alltså ändå hänt. De båda filmerna håller samma stil, men förutom att hästen är densamma påminner de inte om varandra särskilt mycket.
 
Carrie bor i storstan med sin mormor, tills denne inte längre kan ta hand om henne. Den enda som då finns till hands är pappan med sin hästfarm i Wyoming. Carrie är inte mycket för farmjobb utan tycker bättre om skateboard, men hon tvingas göra nytta för att kunna få en ny mobiltelefon. I vanlig filmanda möter hon sedan hästen som förändrar allt - mustangen Flicka. Om inte en annan tjej i trakten satt käppar i hjulet skulle livet förmodligen ha varit en dans på rosor.
 
Flicka 2 Vänner för alltid är en ganska rörande film om hur allt förändras för en tonårstjej för att hennes liv plötsligt vänds upp och ned. Hon har en trovärdig karaktär - lagom envis och hatar inte farmlivet för länge. Detta gör att fokuset kan hållas mot hästen Flicka och det blir en riktig hästfilm av det hela. Trots att Carrie långsamt förändras genom filmens gång förblir hon ändå sig själv och det är hela tiden tydligt vem hon är - vi åskådare på andra sidan tv-rutan kan verkligen lära känna henne.
   När man ser en film med djur som viktiga karaktärer, är det alltid roligt att studera deras skådespeleri. Hästen/hästarna i the Lone Ranger är till exempel otroligt duktiga, men även de olika hästar som spelar Flicka gör bra jobb.
   En till uppföljare till Flicka (Flicka 3 Bästa vänner) kom förra året trots att Flicka 2 inte riktigt bäddar för det, och den ska bli rolig att se. Även den nya filmen verkar ha en ny huvudkaraktär - Flicka verkar få många viktiga vänner under livet med nya karaktärer i varje film.
 
 
 
 
Betyg: 7 av 10
Köps: Till exempel på CDON, Discshop eller Ginza
 

Kommentarer

 • Felicia säger:

  Har sett Flicka 1 (fick den i Pollux), men tror det var ganska längesedan nu så ska nog se om den. Vill gärna se Flicka 2 och Flicka 3 också. =)

  Svar: Ja, jag med, lånade den av dig minns jag ;) visste inte att det fanns en trea förut, jag märkte det nu när jag recenserade denna och sökte lite grann. Vi kanske kan se trean nån dag? Eller se alla 3 o ha en riktig filmdag nån dag?
  gamercouple.blogg.se

  2013-07-29 | 18:18:46
  Bloggadress: http://keyi.blogg.se
 • Felicia säger:

  Sv: Ja, det kan man ha :)
  När går Smurfarna 2 på BIO?

  Svar: I september tror jag, ganska tidigt. Så om en månad ungefär :)
  gamercouple.blogg.se

  2013-08-10 | 17:20:08
  Bloggadress: http://keyi.blogg.se

Kommentera inlägget här: