.

.

Garfield's Escape - Väjning för hinder

 
I Garfield's Escape väljer du mellan att styra Ådi eller Gustaf i deras flykt från olika saker, till exempel den defekta djur-tvättar-roboten som galet följer efter stackarna. Eller styr och styr förresten - Gustaf/Ådi rusar fram i egen takt och du kan bara be dem att hoppa/ducka/klättra m.m. för att undvika allt som kommer i deras väg.
 
Det finns en liten passande story bakom spelet. Husdjuren springer alltså inte omkring utan anledning, utan i serierutorna man får läsa före flera av banorna får man veta att de faktiskt flyr undan något, vilket gör spelet lite mer meningsfullt.
  Det är fin grafik i Garfield's Escape och roligt med variationen att man kommer in i olika rum av huset efterhand man klarar banor, men synd är det att bakgrunden återupprepar sig. Du kommer att få springa förbi samma tavlor om och om igen, och hur många kylskåp har de egentligen?
 
Det är trevligt med serierutorna som driver den lilla storyn i spelet framåt
 
Det är underhållande att sitta och spela Garfield's Escape, i synnerhet när man uppskattar serietidningarna och karaktärerna i sig, men bakgrundsdesignen kunde ha varit betydligt mer välarbetad och spelet i sig är ganska enkelt gjort.
   Man får poäng för varje hinder som kommer ivägen beroende på både om och hur man klarar dem, och den sammanlagda poängen på banan leder sedan till en tass i antingen brons, silver eller guld. Lite väl svårt är det att få guldtassen, då man inte bara ska klara banan utan att ramla, utan även klara hinder på rätt sätt de gånger det finns flera metoder att välja mellan.
 
Betyg 6/10
+ Trevligt med storyn, välkända karaktärer
- Upprepande bakgrundsdesign
 
Enhet spelet testades på: Samsung Galaxy Tab 2 7.0
Utvecklare: Web Prancer, Cosmos Epoch Investments Limited
Pris: 15 kr (Android/iPhone)
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: