.

.

Kung Fu Rabbit

I Kung Fu Rabbit så får du klassiskt plattformshoppande tillsammans med charmig grafik, och det jag gillar speciellt med Neko entertainments ninjakanin är att det kräver sin rättmätiga skicklighet från spelaren. Kontrollen är (åtminstone till de enheter med knappar) snortajt, och dör du så är det alltid ditt eget fel - precis som det ska vara i plattformsspel.
  
Kung Fu Rabbit saknar någon riktig handling, men du kontrollerar din kanin och på varje bana finns det en kaninunge att rädda - bortrövad av något mystisk fiendeväsen. Fienderna i spelet fungerar mest som hinder och patrullerar fram och tillbaka mellan två punkter, en välplacerad attack mot deras svaga punkt gör slut på dem. Attackerar gör kaninen automatiskt när denne stöter mot en fiende. 
 
Handlingen går framåt med hjälp av korta stilistiska serier.
 
Förutom fienderna finns här klassiska hinder i form av t.ex. plattformar som försvinner när du rör dem och plattformar som rör sig. Dessutom finns det en svart gegga som ofta placerats så att spelaren får tänka igenom sina rörelser mer taktiskt. Kaninen har bara en träff, och förlorar du den är det bara att börja om banan - vilket visserligen inte gör något då banorna är mycket korta. Du kan även samla morötter på varje bana som fungerar som spelets valuta, med vilken du kan köpa föremål för att t.ex. förbättra kaninens snabbhet, rensa alla fiender på en bana eller få dig att falla långsammare.
 
Spelets svarta gegga är inte att leka med.
 
"aaaaaahhhh!"
 
 
Betyg 8/10
+ Bra kontroll, grafiken, lagom svårt
- Lite väl kort
 
Enhet spelet testades på: Playstation Vita
Utvecklare: Neko entertainment
Pris: PSVITA 45 kr, Wii U eshop 50 kr, iPhone & iPad 22 kr.
Köp spelet till iPhone eller iPad här
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: