.

.

Nördprinsen - Kräver lite tålamod

Bild lånad från CDON där du kan köpa filmen
 
Dylan Schoenfield (Sarah Hyland) är rik och populär och hon drömmer om en enda sak - att vinna popularitetstävlingen Blossom Queen. Josh Rosen (Matt Prokop) däremot är en filmnörd som jämt går runt med en kamera i handen och behöver skapa en dokumentär till en filmfestival. Han bestämmer sig för att göra en dokumentär om Dylan och om popularitet, och en oväntad "katt och hund"-liknande vänskap tar fart.
 
När vi skulle se Disneys film Nördprinsen började det dåligt och vi ångrade snabbt vårt filmval. Dylan tappar sin väska i fontänen i  köp-centret och Josh rusar fram för att rädda den - en löjligt överdramatisk scen som borde ha hamnat bland de bortklippta scener som brukar finnas i bonusmaterialet. Dylan som karaktär är dåligt utarbetad.En dålig och en bra sida brukar de flesta "divor" i filmer ha, men Dylan tycks vara ond och god om vartannat gentemot samma person vid samma tillfälle och det hela blir bara rörigt - vem är hon egentligen? Jag är heller inte mycket för idén att plötsligt mitt i scener slänga in en annan scen där någon (Dylan eller Josh) på ett dagboksaktigt vis kommenterar händelsen innan det återgår till den ursprungliga scenen igen. En bättre idé hade kunnat vara att här bara lägga in rösterna och alltså inte ändra bilden.
 
Nog med klagomål, efter att ha tittat på Nördprinsen en stund märkte vi att den hade något som trots allt gjorde den värd att se - den var rolig. Små roliga kommentarer och detaljer lyfter upp filmen och jag kan därför säga att den åtminstone är värd en chans.
 
Dylan vill inget hellre än att bli Blossom Queen och i drömmarna ha det redan skett
 
Scenen när Josh ska rädda Dylans handväska ur fontänen är pinsamt löjlig
 
Betyg 6/10
 
Produktionsår: 2011
Genre: Komedi
Distributör: Disney
Köps: Till exempel på CDONGinza och Hemmakväll
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: