.

.

The Cabin in the Woods

 
Fem ungdomar har fått låna en stuga i skogen. De åker dit för att ha roligt, men vart har de hamnat egentligen? Efter att ha läst högt ur en gammal dagbok de hittat i källaren börjar zombies vandra upp ur sina gravar - och de vill inte väl. Allt händer dessutom medan ett företag filmar och håller koll på ungdomarna - varför?
 
 
 
Eftersom jag nyss har skrivit om World War Z som en zombiefilm av hög klass, skulle jag vilja skriva om the Cabin in the Woods som en zombiefilm av låg klass - men att kalla detta för en zombiefilm är kanske att ta i för mycket, lite som att kalla en film om krig och krigshästar för en hästfilm. Zombierna (liksom hästarna i exemplet) har här visserligen en viktig roll i filmen - viktig, men knappast central. Centralt är i stället kampen om överlevnad och det mystiska företaget. Filmen är som en blandning av Silent Scream och My little eye.
   Grundién till the Cabin in the Woods är märklig men har faktiskt många smarta drag, och den hade kunnat fungera bra om filmen gjorts lite bättre. Med dåliga skådespelare som stundvis helt tycks sakna känslor och löjligt mycket blod som får filmgodiset att se lite oaptitligt ut, fungerar det inte riktigt. Ibland får vi se scener hos företaget i sin ljusa och glada miljö, med ungdomarna i kampen för livet i bakgrunden - kontrasten här är alldeles för stor och berövar allt läskigt från filmen.
 
 
Betyg: 6/10
Köps: T.ex. på CDON, Discshop eller Ginza
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: