.

.

Beat the Beast

 
Med Beat the Beast har Chundos Studio gjort ett ganska simpelt Tower Defense-spel med härlig och färgglad grafik och rolig design. Var och en av de nio banor som finns utspelas på ett berg och de är visserligen fina, men alldeles för lika varandra. Skulle man vilja titta närmare på grafiken kan man zooma in, men då kameran i spelet är fokuserad på mitten så försvinner översta och nedersta delen av planen.
 
Varje bana utspelar sig på ett berg i trevlig grafik
 
Att klara ut Beat the Beast på "normal" eller "easy" är ganska enkelt, men man kan även välja att spela på svårighetsgraden "hard" och detta är precis så svårt jag tycker att det ska vara.
   Alla torn byggs på särskilda platser, och det finns därför ett begränsat antal torn man kan sätta ut. Så länge man spelar i det vanliga kampanj-läget är detta inget problem, men när man spelar i ett läge som kallas "courageous" blir det knivigare. Här ska man nämligen välja en typ av torn och får sedan använda endast detta, och väljer du att börja med ett billigt och lite sämre torn blir snabbt alla "torn-platser" fyllda. Att spela i läget "courageous" hade varit ännu roligare med fler torn att välja på - nu finns det bara fem torn i spelet, varav det ena är ett särskilt magitorn som byggs utanför banan. Variationen på fienderna är bara något större med sju olika monster, men dessa finns i tre olika utvecklingsformer var. Även tornen har två uppgraderingar.
   Variationen på spellägena är bra, man kan välja mellan campaign (det vanliga äventyrsläget), survivor (ett måste i alla Tower Defense, klara dig ett tag med bara ett liv), och den ovan nämnda curageous som är lite ny och annorlunda.
   Som helhet är spelet roligt, men ganska enkelt gjort. Det finns inga permanenta uppgraderingar, inga specialsaker att köpa och de nio banor som finns liknar varandra för mycket. Beat the Beast är värt sitt pris, för roligt är det, men vill man ha något att spela ett längre tag så bör man leta efter ett annat spel.
 
Zoomar du så försvinner nedre och undre delen av bilden
 
Det finns nio olika berg att spela på
 
Tornen byggs på bestämda platser
 
 
Betyg 6/10
+ Färgglad grafik, roliga spellägen
- Få torn, dålig inzoom och dålig banvariation
 
Enhet spelet testades på: Samsung Galaxy Tab 2 7.0, Samsung Galaxy Note
Utvecklare: Chundos Studio
Pris: 7 kr, gratisversion finns (Android), 0 kr (iPhone)
 
 
En andra åsikt av Simon:
Beat the Beast gör sig bra på bild, men när man väl sätter sig och spelar det märker man av de negativa sidorna, som t.ex. den lilla variationen torn, fiender och miljöer samt usel kamera. Innehållet är fattigt, men det som finns är ändå okej, och om du letar efter ett kort tornförsvarsspel att låta underhålla dig en kväll så kan det vara något för dig.
Betyg: 6/10

Kommentarer


Kommentera inlägget här: