.

.

Nästan full pott för Kingdom Rush

 
Det är inte mycket "Rush" över Kingdom Rush, men kungligt bra är det!
 
Kingdom Rush är ett Tower Defense-spel i den vanliga andan men med något extra på toppen. Fienderna har sin stig att gå på och de kommer från olika håll, de har olika styrkor och svagheter och du ska utnyttja dessa för att bygga och uppgradera rätt torn och på så vis hindra fienderna att ta sig in i basen. Du har en hjälte som hjälper dig (här finns flera att välja på) och denna går upp i level under stridens gång men börjar sedan om på level 1 varje gång du kör en ny bana.
   Utanför striderna kan du göra permanenta uppgraderingar (kostar stjärnor du får om du spelar bra) och handla extraprylar i affären (kostar gems du får på varje bana).
 
Banorna är varierande och här ser du en i vintertema
 
Utanför banorna kan du göra många permanenta uppgraderingar
 
Olika fiender har olika svagheter och styrkor
 
Jag uppskattar alltid ett bra TD-spel och fastnade snabbt för Kingdom Rush. Grafiken är trevligt färgglad och spelet går snabbt att lära sig. Något som är viktigt för ett TD-spel är att man har lyckats hitta en bra balans mellan de olika svårighetsgraderna som finns. Kingdom Rush kan vara något svårt ibland, men jag måste påpeka att det är bättre åt det hållet än åt det andra.
   Tornen är lite speciella i Kingdom Rush. Du bygger exempelvis barracker, dessa tränar upp soldater (max 3 åt gången) som ställer sig ivägen för fienderna. Mycket närmre ett av de klassiska torn som brukar sakta ner kommer du inte förutom om du uppgraderar ett magitorn mycket högt. 
   Kingdom Rush är ett spel som är hållbart länge. Förutom många olika banor (som inte går alltför snabbt att köra igenom) och uppdrag fortsätter det att komma nya överraskningar - även efter det att eftertexterna har rullat!
 
 
Jag invaderas av goblins...
 
Betyg 9/10
+ Lång hållbarhet, många olika uppgraderingar.
- Lite svårt ibland (men det är ändå kul att ha något att bita i), går inte att öka hastigheten.
 
Enhet spelet testades på: Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Tab 2 7.0
Utvecklare: Ironhide Game Studio
Skapades: 2011
Pris: 13,10 kr (Android), 7 kr (iPhone), extra hjältar finns att köpa
Prova spelet här
 
 
 
En andra åsikt av Simon:
Kingdom Rush är bra. Det är riktigt bra faktiskt. Ironhide Game Studio har tagit den klassiska tower defence genren, satt sin egen prägel på den, och lyckats skapa ett TD i ett nästan felfritt utförande. Här finns i stort sett allt, hjältar, varierande torn och fiender, många banor och en bra svårighetsgrad.
Betyg: 9/10

Kommentarer


Kommentera inlägget här: