.

.

Plants vs. Zombies

 
 
 
 
 
 
Många känner redan till Plants vs. Zombies, det är ett bra spel som helt klart förtjänar att bli recenserat.
 
Med hjälp av plantor du odlar ska du skydda dig från zombier som går till attack mot ditt hus - i början på framsidan av huset, men fortsätt spela så ser du att de har bättre fantasi än så. Det finns många olika zombier och många olika plantor. En del av växterna låser du upp under spelets gång, och en del måste du köpa dyrt (för pengar du får i spelet). Det här är ett bra inslag, då det ger mer mål till spelet - inte vill du väl klara ut det och sedan sluta spela utan att ha provat alla plantor? Dessutom finns det achievments att klara och en yeti zombie att hitta.
   Det finns många olika sätt att spela plants vs Zombies - särskilt efter den senaste uppdateringen. Du kan bowla, plantera blommor i din "zen garden", prova något av flera pusselspel med mera. Varför inte prova en särskild pusselbana där du får vara zombierna för en gångs skull till exempel? En del av specialbanorna du stöter på under spelets gång är tyvärr alldeles för lätta. På en av banorna ska du använda touchskärmen och trycka på alla zombier som dyker upp för att slå ner dem med en hammare. Det här är ungefär lika svårt som spelet "CrazyCat" - ett spel som är gjort för katter.
   Spelet börjar lätt men blir betydligt svårare senare, om man ska klara ut det har man verkligen något roligt att bita i.
 
 
"Cattatils can attack any lane and shoot down balloon zombies too."
 
Nu kostar Plants vs. Zombies 7 kr. Jag köpte det för runt trettio och det var redan då mycket prisvärt. Att spelet är hyfsat långt och bra varierat gör att det är roligt länge. Det finns många bra strategier och själv brukar jag börja med att bygga en mängd solrosor medan jag gör mig av med de första zombierna med billiga minor, för att sedan bygga de dyrare plantorna på en gång.
   Grafiken är färgglad och nästan omöjlig att inte tycka om. Det är inte mycket story bakom spelet, men litegrann finns där ändå, och i ett spel som det här kan jag tycka att det räcker.
 
Det finns många olika sätt att spela
 
Zombierna brukar vänligt nog varna innan de kommer
 
Betyg 9/10
+ Mycket varierande, roligt länge, många plantor, svårt på slutet
- När man spelat mycket hade det varit skönt att kunna öka hastigheten på de första nivåerna. En del specialbanor är för lätta.
 
Enhet spelet testades på: Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Tab 2 7.0
Utvecklare: PopCap, EA
Pris: 7 kr (Android), 7 kr (iPhone)
 
 
En andra åsikt av Simon:
Plants vs. Zombies är ett bra försvarsspel, och det finns mängder av växter att upptäcka. Även extra spellägen och achievments bidrar till att öka spelglädjen och även längden. Tyvärr så tröttnade jag rätt snabbt när jag började närma mig slutet, och några extra spellägen fokuserat på det som Plants vs. Zombies är känt för - nämligen försvar - vore att föredra.
Betyg: 7/10

Kommentarer

 • Vendela Nilsson säger:

  sv. yes :D

  2013-06-24 | 20:58:01
  Bloggadress: http://fotografnilsson.blogg.se/
 • Emelie Johansson säger:

  Härlig blogg och fina bilder! KRAM

  Svar: Det tackar jag för!! :)
  gamercouple.blogg.se

  2013-06-24 | 23:14:32
  Bloggadress: http://emeliiejohanssons.blogg.se
 • Olivia säger:

  - Inte? :0 Förut tyckte jag inte heller det för att den krånglade något otroligt, men nu är det helt okej. Fast det skulle vara skönt med en uppdatering!! :)

  Svar: Ja en uppdatering skulle nog göra susen :)
  gamercouple.blogg.se

  2013-06-25 | 11:40:05
  Bloggadress: http://itsolivia.blogg.se/
 • Felicia säger:

  Skulle ni kunna göra ett inlägg med lite tips på spel till Nintendo 3DS? Vill köpa nya spel, men vet inte vilka som är värt pengarna? :)

  Svar: Hej! Tack för förslaget, det ska vi absolut skriva om sen :)
  gamercouple.blogg.se

  2013-06-25 | 12:03:23
  Bloggadress: http://keyi.blogg.se

Kommentera inlägget här: