Garfield's Diner Hawaii




Har någon någonsin sett Minecraft utan att ha fantiserat om hur det skulle se ut om man kombinerade det med Lego? Någon digital sammanslagning har jag inte sett, men Minecraft finns åtminstone i Legoform. Idén började på CUUSOO - en av Legos Japanska partners - där användare får posta sina egna idéer på nya Lego set, och om en idé får 10 000 röster så finns det en chans att idén blir verklighet. Det var det som hände med Minecraft, och slutprodukten blev ett mikroset, där två fyrkantiga "ettor" i Lego utgör ett block från spelet.
Kevin Flynn är spelskapare och en av teknikvärldens största namn, men en dag försvinner han plötsligt. 20 år senare så snappar Kevins gamla kollega Alan Bradley upp en signal som han tror vara skickad från Kevin. Alan berättar det för Kevins nu 27-årige son Sam, som spårar signalen till en gammal spelhall hans far en gång ägde. Det dröjer inte länge innan Sam hittar sin fars speciella uppfinning och hamnar mitt i den digitala värld han byggt upp. Jakten på Kevin har börjat – det enda problemet är de onda program som försöker sätta stopp för honom!
The Lone Ranger. Ja var ska man börja? I denna nya smått tokiga film av Disney ger de oss sin egen version av den gamla amerikanska kulturikonen Lone Ranger. Resultat blir en lyckad kombination av action och humor av samma typ som den i Pirates of the Caribbean.
Året är 1933 och en liten pojke på ett tivoli får syn på en indian i en monter för en uställning om Amerikansk historia. Nu visar det sig att indianen lever och är den legendariska indianen Tonto. Tonto lägger märke till att pojken är klädd som hans gamla vän Lone Ranger, vilket inspirerar honom att berätta för pojken om de händelser som han och juristen John Reid fick kämpa mot under deras tid som kompanjoner. Och även hur John gick från att vara en lagens man till att bli en laglös sådan – med rättvisan som sin vägvisare istället. Historien som Tonto berättar är spännande och fylld med humor, speciellt då den maskerade rangern och hans indianvän inte alltid kan hålla sams vilket skapar många komiska situationer.
Är du ute efter en allvarlig westernrulle lär du bli besviken, likaså om du var missnöjd med de senare delarna i Pirates of the Caribbean då denna spinner vidare på samma koncept. Om du däremot gillar action med mycket explosioner, ökenmiljöer och lite smått tokig humor så är detta en film som kommer roa dig i närmare exakt 149 minuter.
Betyg 8/10
Med äventyrslusten på topp så skriver jag denna recension. Delver är utvecklat av Priority Interrupt och i detta roguelike är du en äventyrare vars mål är att få tag på Yithidian orb som finns längst ner i grottans djup och sedan ta den tillbaka till ytan, men riktigt så enkelt är det faktiskt inte.
I rollen som en rogue i denna tredimensionella värld av pixel-grottor måste du på vägen mot ditt mål akta dig för både fiender och fällor. Till ditt förfogande har du diverse svärd och pilbågar samt olika sorters stavar laddade med elementära attacker så som eld och el. Det olika fiendetyperna som finns är väl balanserade, men något för få för min smak - hade gärna sett större variation. Ytterligare en viktig aspekt i den här typen av spel är loot, och här finns det gott om den varan. Du kommer att hitta massor av vapen, mat, rustningar och mystiska ???-potions.
Spelets kontroll tål att gå lite lättare in på då jag testat Delver till både Android och PC, och jag börjar med Android. Du styr din rogue genom att röra vid skärmens vänstra sida, och du justerar kameran med höger sida. Det finns en knapp för att strida, och en ”use”-knapp för att öppna dörrar, plocka upp föremål m.m. Det fiffiga med touchscreen-versionen är att man kan plocka upp föremål genom att dra dem till sin väska, och överlag är kontrollen riktigt vass för att sakna både mus och spak. Till PC använder du däremot den klassiska kombinationen WASD + mus för att kontrollera din rogue, samt musklick för attack och e för "use". Systemet för att hantera sin väska (symbolen uppe till höger) fungerar tyvärr inte lika bra till PC, då du först måste trycka z för att "släppa" kameran, och sedan gå in i väskan.
Jag måste också nämna att jag är oerhört imponerad över hur buggfritt och välputsat Delver faktiskt är för ett spel som officiellt fortfarande befinner sig i alfa-stadiet av utvecklingen (jag trodde t.ex. att spelet var i beta oktober förra året). Ljudet är också i en klass för sig, och Whitewolf som gjort den mycket stämningsfulla musiken till spelet förtjänar ett eget omnämnande.